czwartek, 11 grudnia 2014

Wegański jadłospis 3

Dziś jak co tydzień zamieszczę swój jadłospis z całego dnia :)

ŚNIADANIE
  • placki makowe z tego przepisu
  • kawa z jęczmienia z mlekiem sojowym waniliowym (na co dzień nie używam mleka sojowego, ani żadnych innych dosładzanych, ale akurat migdałowe mi się skończyło i tylko takie miałam, więc nie słodziłam już kawy - normalnie dodałabym łyżeczkę cukru trzcinowego)

2 ŚNIADANIE
(przed obiadem zjadłam pół bardzo kwaśnego jabłka)


OBIAD
  • kasza gryczana (50g)
  • gotowana brukselka, fasolka (mrożona) i burak
  • plaster pasztetu z soczewicy z tego przepisu

PODWIECZOREK
  • koktajl: garść szpinaku, banan i pomarańcza + 3/4 szklanki wody

KOLACJA
  • kasza jaglana (60g) gotowana na wodzie z dodatkiem sojowego mleka waniliowego, z migdałami, orzechami pekan, nerkowcami i słonecznikiem (większość orzechów jest w środku)
  • marchewka, kawałek papryki
  • wielki kubek herbaty jarzębinowej
Łącznie, wg. cronometer.com wyszło mi 2031kcal, 58,2g białka, 333g węglowodanów i 65,5g tłuszczu.


5 komentarzy:

  1. Śniadanie i podwieczorek najbardziej w moim guście :P
    Magda

    OdpowiedzUsuń
  2. Same mamy ochotę na taki jadłospis :D niestety zbyt dużo czasu zajmuje nam uczelnia pod różnymi względami, więc najczęściej możemy liczyć na dania słoikowe (oczywiście zdrowe, domowe i bardzo często wegańskie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Te dania są bardzo szybkie w przygotowaniu ;) Ale fajnie jest zjeść zdrowe danie słoikowe, niemal od razu gotowe :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Zobacz także

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...